Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Houthi Strijders Hebben Zondag Een Sleepboot Toegelaten Om Een Uitgebrande Olietanker Weg Te Slepen Die Al Meer Dan Een Maand Voor De Jemenitische Havenstad Hodeidah Ligt

Houthi's Laat Sleepboot Toe bij Uitgebrande Olietanker in Rode Zee

Houthi-strijders hebben zondag een sleepboot toegelaten om een ​​uitgebrande olietanker weg te slepen die al meer dan een maand voor de Jemenitische havenstad Hodeidah ligt

De FSO Safer, die sinds 2015 geen onderhoud meer heeft gehad, ligt voor anker op ongeveer 10 kilometer van Hodeidah en bevat meer dan een miljoen vaten ruwe olie.

Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) zou een lekkage of explosie in de Safer een "verwoestende" impact hebben op de Rode Zee, die een belangrijke scheepvaartroute en een rijke visserijbron is.

De Houthi's, die grote delen van Jemen controleren, hebben herhaaldelijk geweigerd dat de Safer wordt gecontroleerd of gerepareerd, en zeiden dat de Verenigde Naties de kwestie moesten oplossen.

In mei heeft de VN een overeenkomst gesloten met de Houthi's om de tanker te laten inspecteren en repareren, maar de operatie is nog niet begonnen.

De toelating van de sleepboot is een positieve ontwikkeling, maar het is nog steeds onduidelijk wanneer de Safer daadwerkelijk zal worden gesleept.

Het UNDP heeft gezegd dat het klaar is om de inspectie en reparatie uit te voeren zodra het de garantie heeft dat de tanker veilig naar zee kan worden gesleept.

De Safer ligt voor anker in een gebied dat gevoelig is voor piraterij en andere beveiligingsrisico's.

Het is ook onduidelijk wie de kosten van de sleep- en reparatieoperatie zal betalen.

De VN heeft een fonds van 80 miljoen dollar opgezet om de operatie te financieren, maar het is nog niet duidelijk of dit voldoende zal zijn.

De Safer-crisis is een herinnering aan de fragiele aard van de Jemenitische burgeroorlog en de verwoestende gevolgen die deze kan hebben voor de regio.

Het is van cruciaal belang dat de VN en de internationale gemeenschap samenwerken om een oplossing te vinden voor deze crisis en te voorkomen dat de Rode Zee wordt getroffen door een grote olieramp.


Comments